Подорожник з цукром або на меду – найцінніші ліки на весь рік! – NN

Поделиться на Facebook

Активний сироп подорожника від найважчих хвороб.

Подорожник – невибаглива травка. У глибинці його споконвіку називали «попутник». Він і точно – супроводжує людину, де б той не був, крім арктичних зон.

Описувати, як виглядає подорожник, – пусте заняття. Тільки ледачий в дитинстві, отримавши удар чи рану, не докладав до хворого місця подорожник.

Препарати подорожника мають:

протизапальну,

ранозагоювальну,

кровоспинну,

сечогінну,

гіпотензивну дію.

Застосовують їх при гіпертонії і атеросклерозі, при гострих і хронічних хворобах органів дихання: сік і настій листя подорожника – прекрасний відхаркувальний засіб.

Використовують рослину при захворюваннях:

шлунково-кишковий тракт,

гастритах,

виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки,

гострих і хронічних ентеритах,

виразковий коліт.

Якщо родимки почали пульсувати, хворіти, розростатися в вигляді пухлин – 40-денний питво настою подорожника, соку або листя в меді або цукрі охороняючи від лиха. Застосовують кожні півроку для профілактики.

При хронічному спастичному коліті приготуйте 1 кг подорожника і 1 кг цукру.

Листя добре промити, обсушити, укладіть шарами, пересипаючи цукром (шар цукру – шар листя), в емальовану каструлю.

Укутавши, поставте в темне місце на 3-4 тижні. Вийде суміш темно-болотного кольору. Процідіть і зберігайте в холодильнику.

Приймайте 3 рази на день по 1 ст. ложці за 30 хвилин до їди.

Отриману рідину приймають 3-4 рази на день по 1 ст. ложці за 20 хвилин до їди.

А взагалі подорожник – надійний лікувальний засіб у всіх лікарських формах.

Сік подорожника з медом

1-й спосіб:

Вимите свіже листя розтирають у ступці, додають трохи води і нагрівають до кипіння. Не проціджуючи, рясно присмачують медом. При кашлі і температурі приймають по 1 ч. ложці щогодини.

2-й спосіб:

Добре вимите листя ріжуть, мнуть, вичавлюють сік, змішують його з рівною кількістю меду і варять 20 хвилин. Приймають по 1 ст. ложці 3 рази на день за 15-20 хвилин до їжі при гастритах, колітах, кольках. Зберігають у щільно закритому посуді, в прохолодному місці. На зиму сік заливають горілкою в рівних пропорціях.

Доктор медичних наук, професор Анатолій Байбаков, ЗСЖ № 15, 2005 р

Одного разу, коли мені було років 30, у мене сильно заболів живіт, такі різкі болі, неначе ножем хтось різав по живому. Знайомі порадили лікуватися соком подорожника.

Чоловік працював шофером. Нарвав мало не цілий мішок листів подорожника. Я їх в декількох водах вимила, розклала по всьому декам, тазам, щоб вода з них скла. Потім посікла, як капусту, змолола на м’ясорубці і процідила через марлю. Потім додала цукру стільки ж, скільки вийшло соку, поставила в холодильник.

Днів сім розмішувала, поки цукор не розійшовся, а потім пила за півгодини до їди по 1 ст. ложці. Не пам’ятаю, скільки я випила – літр або півлітра, але з тих пір не відчуваю болю в животі.

Іноді, якщо раптом і виникне дискомфорт, відразу ж роблю трохи соку подорожника, п’ю, і все проходить.

З гастритом знайомі багато. Я також хворів на гастрит з підвищеною кислотністю шлункового соку. Лікування приносило лише тимчасове полегшення, поки мені не порадили пити сік подорожника.

Для отримання соку листя подорожника зриваю з черешками, краще в період цвітіння і далеко від доріг, ретельно промиваю в холодній проточній воді, струшую воду, розкладаю подорожник на чистому білому папері або простирадлі для просушування. Два-три години провітрюють в тіні, два-три рази ворушити.

Обсохшіе листя пропускаю через м’ясорубку, віджимають сік через два шари марлі і змішую з медом або цукром (на літр соку – кілограм цукру або 0,7 л меду). Ретельно перемішую дерев’яною ложкою або лопаткою в емальованому або скляному посуді. Суміш заливаю в чисту трилітрову банку, щільно закриваю і ставлю в темне місце. Струшую два рази в день. Через два тижні ліки готові.

Приймати по 1 ст. ложці 3 рази на день за 30 хвилин до їди. На курс лікування необхідно не менше 2 л цілющої рідини. В період лікування виключив з раціону смажене, солоне, копчене, сухі ковбаси, спиртне і куріння (особливо натще). Для повного лікування на наступний рік (а при необхідності і на третій) курс повторити.

Розповім, як мама вилікувала хворі легені. Мама стала швидко худнути і сильно кашляла. Поїхала на рентген. Виявилося, на обох легенях каверни з 5-копійчану монету. Чи були тоді знімки – не пам’ятаю, але їй дали малюнок від руки і наказали посилене харчування, а де його в ті роки було взяти? ..

Незнайома жінка, з якою мама розговорилася на автобусній зупинці, підказала рецепт:

500 г цукру,

400 г листя подорожника,

0,5 склянки води.

Листя порізати як можна дрібніше, все компоненти змішати, поставити на повільний вогонь і тушити до тих пір, поки суміш не стане світло-коричневою.

Скласти її в банку, приймати по 1 ст. ложці в будь-який час доби, але обов’язково натщесерце.
Ліки виявилися дуже приємними на смак, і мама стала лікуватися. Незабаром у неї з’явився апетит, вона почала одужувати.

Ти ще не підписаний на наш Telegram? Швиденько тисни!

Ти ще не підписаний на наш Telegram? Швиденько тисни!

Поделиться на Facebook
ДЖЕРЕЛО

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *