Ідеально з маком та вишнями! Секрет приготування неймовірно пухкого тіста для булочок! – NN

Поделиться на Facebook

Пропонуємо приготувати дуже смачні та пухкі булочки з маковою начинкою.

Це моя улюблена випічка, яка одразу навіює дитячі спогади. Зараз надзвичайно важко знайти такі ж як у дитинстві булочки. Але ми для вас підготували чарівний рецепт, який вам точно сподобається. Тісто буде неймовірним та пухким. Булочки будуть просто танути в роті.

Інгредієнти:

Сухі дріжджі 12 г

Цукор 165 г

Молоко 390 мл

Вершкове масло 200 г

Яйце 1 шт.

Пшеничне борошно 450-480 г

Мак 350 г

Вишня 350 г

Чорний шоколад 100 г

Вершки 1-3 ст. л.

Приготування:

Сухі дріжджі потрібно розвести у 60 мл теплого молока та додати до суміші 15 г цукру. Накрити все харчовою плівкою та залишити на 20 хвилин.

Окремо в каструлі або сотейнику змішайте 130 мл молока, 120 г вершкового масла. Варіть масу на маленькому вогні до тих пір, поки масло повністю не розтане. Потім зніміть з вогню та додайте 1 яйце, 80 г цукру і гарненько все перемішайте.

До цього молока додайте дріжджову суміш та просіяне борошно. Протягом 7 хвилин вимішуйте тісто та змастіть його соняшниковою олією. Помістіть тісто в тепло на 1,5 години.

Залити мак 200 мл  тепло молока та запарюйте його. Потім додайте вишні без кісточок та 170 г цукру. Все потрібно ретельно перемішати.

Присипте робочу поверхню борошном та розкачайте тісто в пласт, товщина якого має складати 4 мм. Змастіть його 50 г розтопленого вершкового масла, рівномірно розподіліть по поверхні начинку.

Отриманий пласт з начинкою потрібно загорнути в рулет та розрізати на декілька порцій.

Змастити деко вершковим маслом та викласти заготівлю. Накрити все харчовою плівкою та залишити ще 15-20 хвилин в теплі.

Випікати протягом 25-30 хвилин при 175 градусах..

Смачного!

Джерело

Ти ще не підписаний на наш Telegram? Швиденько тисни!

Ти ще не підписаний на наш Telegram? Швиденько тисни!

Поделиться на Facebook
ДЖЕРЕЛО

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *