У вас залишився кефір в холодильнику? швидше готуйте ці смачнезні ажурні бліни на гoрілці

Новини 

У вас залишився кефір в холодильнику? швидше готуйте ці смачнезні ажурні бліни на гoрілці

Admin

У вас залишився кефір в холодильнику? швидше готуйте ці смачнезні ажурні бліни на гoрілці.    Джерело

інгредієнти

  • кефір старий – 500 мл.
  • гoрілка – 50 мл.
  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 2-3 ст.л. або за смаком
  • сіль за смаком
  • сода питна – 1 ч.л.
  • оцет 6-9% – 1 ст.л.
  • олія – 2-3 ст.л.
  • борошно пшеничне – 2-3 мірних чашки приблизно, до отримання тіста «густа сметана»
  • окріп – 100-150 мл. приблизно, до отримання тіста «рідка сметана»

приготування

в глибокій мисці змішати до однорідності яйця, цукор, сіль, гoрілку.

в іншій мисці змішати соду питну, погасити її оцтом, перемішати, залити соду 1/2 склянки кефіру, меремешать, залити кефіром, ще перемішати до однорідності.

з’єднати у великій мисці (де маса з яйцями) яєчну суміш, кефірну суміш, перемішати, додати борошно, олію, перемішати до однорідності. Додати стільки борошна, аби отримати густе тісто «як густа сметана»

дати тісту постояти 30-40 хвилин.

перемішати тісто, додати окріп і стільки, аби отримати рідке тісто як «рідка сметана».

ставимо розігрівати сковороду (а краще дві відразу), змащуємо дно сковороди пензликом з олією, наливаємо ополоником тісто, розподіляємо тісто по сковороді. випікаємо млинці з двох сторін до рум’яної.

Млинці смачні, з приємним присмаком.

Готуйте з задоволенням і приємного Вам апетиту

ДЖЕРЕЛО

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *